Maak hier een afspraak voor een vrijblijvende intake
Training
hartcoherentie en mindfulness
NL EN

Met wat voor vragen kan ik bij Boncura GGz terecht?

Volgens de zorgverzekeringswet moet er sprake zijn van een psychische stoornis om in aanmerking te komen voor een psychologische behandeling die wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Onderstaande klachten kunnen een reden zijn voor aanmelding bij Boncura GGz. Tijdens de intake wordt gekeken of er ook daadwerkelijk sprake is van een stoornis, zodat behandeling mogelijk is.

Je (of je verwijzer) kan altijd contact met ons opnemen om te overleggen. Dan kunnen we samen inschatten of behandeling bij Boncura GGz passend kan zijn.

Kijk voor kosten naar eisen vanuit de zorgverzekeraar voor de vergoeding van jou zorg.

Boncura werkt laagdrempelig, maar kan geen behandeling en zorg bieden aan cliënten met

 

De fases binnen de behandeling

1 – Aanmelden

Je kunt je via de huisarts aanmelden bij Boncura. Je hebt altijd een verwijsbrief van de huisarts, bedrijsarts of medisch specialist (ONVZ clienten kunnen enkel door huisarts of bedrijfsarts verwezen worden) nodig.

 

2 – Voorbereiding op de intake

Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Voorafgaand aan het intakegesprek vragen we je om een online een klachtenlijst in te vullen via het platform Embloom, deze wordt besproken tijdens het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt gevraagd je te identificeren met een ID bewijs. Boncura is wettelijk verplicht een ID check uit te voeren bij alle cliënten die in behandeling komen.

 

3 – Intake

Het eerste gesprek met een behandelaar. We nodigen je uit om een naaste mee te nemen naar het intakegesprek, als je dat wilt. In dit gesprek praten we met jou over jouw klachten, wat er speelt in je omgeving en hoe je daarmee omgaat. Ook geven wij uitleg over hoe een behandeling bij Boncura eruit kan komen te zien en wat de uitgangspunten zijn. Met je behandelaar ga je vervolgens doelen stellen voor wat jij wilt bereiken met de behandeling. Als je dat wilt,  kun je hierbij ook je naasten betrekken.

Op basis van het intakegesprek kiezen we een bepaald pakket dat wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Het aantal gesprekken varieert afhankelijk van je vraag en voorgesteld behandeling. We sturen je huisarts doorgaans een verslag van het intakegesprek. Als je dat niet wilt, kun je dat aangeven. Tijdens het intakegesprek wordt de behandelovereenkomst besproken en indien behandeling gewenst is, getekend.

 

4 – Behandeling

In het volgende gesprek stem je samen met je behandelaar af aan welke doelen jij in de behandeling gaat werken. Daarna bespreek je met de behandelaar hoe je deze doelen kunt gaan bereiken. We werken gericht op jouw hulpvraag volgens de principes van de positieve psychologie en met bewezen effectieve behandelinterventies zoals Mindfulness, EMDR en cognitieve gedragstherapie. In een behandelplan leggen we je doelen vast en op welke manier we aan je doelen gaan werken.

De behandelingen vinden zowel individueel of in groepsvorm plaats. Op indicatie wordt er aanvullend gewerkt met e-health applicaties van Embloom.

Trimbos behandelrichtlijnen voor Angst en Depressie:

Klik HIER voor de multidisciplinaire richtlijnen voor behandeling van angststoornissen.

Klik HIER voor multidisciplinaire richtlijnen voor behandeling van depressie

 

5 – Afronding

Het laatste gesprek, de behandeling wordt geëvalueerd en er wordt vooruit gekeken hoe nu verder te gaan. Hiervoor wordt wederom een klachtenlijst afgenomen om te zien of je klachten verbeterd zijn.  Tevens wordt er een cliënttevredenheid gemaild die je thuis na je behandeling kan invullen.  Vaak maak je in de laatste fase van je behandeling met je behandelaar een terugvalpreventieplan of actieplan. Dit plan kun je gebruiken om na je behandeling jouw ingezette positieve verandering voort te zetten en actief op te kunnen halen wat je kan doen als je merkt dat het even wat minder gaat. Ook kun je dit plan gebruiken om met anderen te bespreken. Bijvoorbeeld met een naaste of als je met de praktijkondersteuner huisartsenzorg ggz de behandeling voortzet.